Suzanne van Brakel (1972) studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht en volgde later de postdoctorale studie "Forensic Auditing' aan de Erasmus Universiteit. Ze begon haar werkzame leven bij de regionale recherche in Rotterdam en maakte vervolgens de overstap naar een landelijk rechercheteam. In 2003 koos zij voor het Openbaar Ministerie, aanvankelijk in een beleidsfunctie op het gebied van witwassen en terrorismefinanciering en sinds 2007 als officier van justitie. Inmiddels is zij gespecialiseerd in grootschalige fraude en witwaszaken.

'Sinds 2007 werk ik als officier van justitie. Daarvoor heb ik met evenveel passie en plezier gewerkt bij de recherche. En de fascinatie voor het vak blijft. Wat drijft criminelen en hoe gaan ze precies te werk. En wat doen ze met hun crimineel verdiende geld. En lukt het ons om alle puzzelstukjes bij elkaar te krijgen en lukt het om het hele verhaal overtuigend te presenteren aan de rechtbank. Steeds weer een uitdaging die ik elke keer vol enthousiasme aan ga.

Het is natuurlijk een totaal ander vak dan dat van een schrijver. Je zult je misschien afvragen waarom ik er desondanks voor heb gekozen te gaan schrijven. De passie voor het schrijven was er altijd al wel en ook als rechercheur of officier moet je in staat zijn helder te verwoorden wat je bevindingen zijn, maar dat doe je natuurlijk op een heel zakelijke manier en je houdt je dan vanzelfsprekend bezig met non-fictie. Ik zocht een manier om meer creativiteit kwijt te kunnen en kwam op het idee een schrijfopleiding aan de Schrijversacademie te volgen en van het een kwam zogezegd het ander. En zoals misschien te verwachten viel, waren de meeste verhalen die uit mijn spreekwoordelijke pen rolden spannend of hadden tenminste te maken met enige vorm van criminaliteit. Daarbij stelde ik mij wel al snel ten doel realistisch te schrijven. Als het dan toch over criminaliteitsbestrijding zou moeten gaan, dan wel zoals het er in de praktijk aan toe gaat. Boeken en series die mijlenver van de werkelijkheid staan, zijn er immers al in overvloed.

Een en ander heeft geleid tot het schrijven van mijn debuutroman over corruptie binnen de politie. Als het aan mij ligt, is dit boek een begin. Naast deze debuutroman schrijf ik ook zo nu en dan verhalen over allerhande onderwerpen, geïnspireerd door actuele gebeurtenissen of die anderszins mijn interesse hebben. Deze verhalen worden geplaatst op deze website.'