Uit de recensies: "Spannende, zeer geloofwaardige politiethriller!" "Spanning van eigen bodem" "Realistisch en spannend"

Nu verkrijgbaar!

Mijn verhaal ‘Een bittere pil’ staat er ook in! 

VERWACHT!

Voorjaar 2022

ONTVLUCHT

Fragment uit "ONTVLUCHT"

"Op het moment dat ze afdrukt, klinkt er een hard geluid van een motor die wordt gestart. Het volgende moment komt er met hoge snelheid een zwarte motor op haar afgereden. In paniek vraagt ze zich af waar die vandaan komt. Hij moet verdekt opgesteld hebben gestaan om de straat in de gaten te houden. In een flits stopt ze haar telefoon weg en geeft gas. Geen seconde te vroeg want de motor raakt haar bijna. Als een idioot rijdt ze de straat uit en schiet de Waarderweg weer op, bang dat ze een schietschijf is voor haar belager. Ze zet zich schrap maar er komen geen kogels. De motor zit haar wel op de hielen dus rijdt ze op grote snelheid over de N200 die overgaat in de A200. Zenuwachtig bereikt ze Halfweg waar zoals gewoonlijk de verkeerslichten op rood staan. De groene Opel Corsa die voor haar rijdt, stopt en er zit weinig anders op dan zijn voorbeeld te volgen. Goddank zitten er inmiddels een paar auto’s tussen haar en de andere motor. Paniekerig zoekt ze in haar telefoon naar het nummer van Johan."

EERDER VERSCHENEN

Wie is de mol binnen de Amsterdamse politieorganisatie en is hij op tijd te stoppen?

Na veel (media)aandacht voor het oppakken van ‘mollen’ die binnen de opsporing hun ondermijnende gang konden gaan, is het tijd dit onderwerp te belichten vanuit de positie van hun hardwerkende goedwillende collega’s. Maar ook (andere) professionals uit de bovenwereld die zich laten gebruiken door criminelen, bijvoorbeeld om hun geld veilig te stellen en wit te wassen, verdienen aandacht. Criminelen worden immers steeds slimmer en maken gebruik van onder andere notarissen en belastingadviseurs. Ze hebben geld genoeg om dergelijke experts in te huren. Kwalijk gedrag door dit soort lieden die ervoor zorgen dat de onderwereld en de bovenwereld steeds meer met elkaar vermengd raken en waardoor het steeds moeilijker wordt criminelen aan te pakken. Ook dit noemen we ondermijning. En zie daar de verklaring van de titel.

‘Ondermijnd’ vertelt het verhaal van Kris Verburgt, 24 jaar en werkzaam als hoofdagent bij de Amsterdamse politie, in het centrum van de stad. Haar werk bij de politie ziet zij als een roeping. Er is niets dat zij liever zou doen, maar eigenlijk is dat niet relevant. Ze moet dit doen om goed te maken wat haar vader als notoire draaideurcrimineel allemaal kapot heeft gemaakt. Ze leeft volgens de regels en is streng voor zichzelf, maar legt de lat voor anderen minstens zo hoog. Het levert haar soms conflicten op met haar collega’s maar vooral met haar beste vriendin Marit. Ze zijn tegenpolen. Marit is juist spontaan en impulsief hetgeen haar nogal eens in de problemen brengt. Desondanks is Kris soms jaloers op de lossere manier waarop Marit in het leven staat.

Kris doet haar werk met veel passie. En zoals iedere diender op straat krijgt ze veel voor haar kiezen. Inmiddels heeft ze met alle ellende die voorbij komt leren omgaan. En hoezeer ze zich ook als een vis in het water voelt op het Bureau Lijnbaansgracht, met fijne collega’s om haar heen, begint het toch te kriebelen. Een volgende stap zou mooi zijn.

Op enig moment krijgt Kris inderdaad de kans over te stappen naar de recherche. En mooie kans, zeker, maar toch heeft ze haar bedenkingen. Er zijn haar de afgelopen tijd zaken opgevallen die ze niet kan verklaren. In onderzoeken gaat veel mis en op meerdere momenten lijken criminelen de politie steeds een stapje voor te zijn. Maar is dat echt zo of is het puur toeval? Kris weet het niet en besluit het er desondanks op te wagen en stapt over. Ongerust constateert ze vervolgens dat de onverklaarbare situaties zich op blijven stapelen. Ze besluit een aantal collega’s hierover in vertrouwen te nemen, met wisselend succes. Alles komt in een stroomversnelling wanneer Kris met haar roeivriendinnen op het IJ tegen het lijk van een tipgever vaart. Maar als het lek eindelijk dan toch boven water is, is het nog niet voorbij. De mol heeft ogenschijnlijk zonder dat zelf te beseffen cruciale informatie verschaft aan een heel ander type crimineel dan waarmee hij doorgaans zaken deed. En de tijd tikt door.........

                                         ISBN 9789086604159

                          Prijs € 17,95

  Via uw lokale boekhandel of